OM FÖRENINGEN

  Foto: Atelje J-berg.  

Furuviksbarnens Veteranförening bildades den 28 juli 1984. Det hela började redan 1981 när drygt 300 före detta Furuviksbarn samlades för att i all hemlighet träna in en föreställning för att uppvakta Bodo West - tränare och ledare för Furuviksbarnen sedan många år - på hans 70 årsdag. Efter en lång (drygt 3 timmar) och mycket lyckad föreställning där helt ovetande Bodo togs med total överraskning fortsatte uppvaktningen med en minnesvärd födelsedagsfest på Gästgivargården.

Glädjen över att få återse gamla kamrater och ledare, att än en gång få uppträda i cirkusmanegen och att få prata om gamla minnen gav mersmak och tanken på att bilda en förening kom upp redan på festkvällen. (Bilder från föreställningen kan ni se under "Sök i arkiv". En interimsstyrelse bildades med uppgift att försöka bilda en ideell förening för "gamla Furuviksbarn" och den 28 juli 1984 hölls det första föreningsmötet. Vid årsskiftet 1984/85 hade föreningen redan 400 medlemmar.

Tyvärr har medlemsantalet sjunkit ganska rejält och eftersom vi enbart lever på medlemsavgifter får vi mindre möjligheter att sponsra dagens Furuviksbarn. Det mesta av pengarna går ändå till dem på olika sätt. Vill du vara med igen kontakta oss. Under årens lopp har föreningen arrangerat flera "Veteranföreställningar" och ett flertal medlemsfester i samband med våra årsmöten. Vid Furuviksbarnens 50-årsjubileum 1986 sammanställdes en utställning med hjälp av Gävle Museum som visades hela sommaren i Söderhjelmska gården i Furuviksparken. Naturligtvis bjöd veteranerna även detta år på en föreställning både på Barnteatern och i Cirkus. Dagenavslutades med mat och fest på Gästgivargården.

Vi arrangerar "prova på" i Cirkus för våra barn och barnbarn med god hjälp av dagens Furuviksbarn och vi har även anordnat grillkvällar ute på Lilla Furuskär. För några år sedan firade vi Furuviksbarnens 70-års jubileum med bl a " Majgreven rider sommar i by" med Lill-Laila Nygren som Majgreve. Furuviks Tom Widorson tog emot Majgreven med följe av både nya och gamla Furuviksbarn samt hälsade dem med samma ord som Gösta Nygren gjorde. Inte många ögon var torra den dagen.

Våra stadgars paragraf 1 säger att föreningens ändamål och syfte är att bevara, utveckla och stödja furuviksbarnen.

Ordförande Caroline Tronelius.

Vill du bli medlem?           Medlemsavgift 100 kr.

DOKUMENT

Styrelse

Stadgar

 

   -  

----------------------------

Webbmaster: Lotta tummenopp

Gå till Veteranföreningens Startsida

Senast uppdaterad:  2012-03-04

Tillbaka  Om föreningen.