År 2012 Sommarens utställning: 

Se bilderna från denna!

 

 

”Man har väl varit Furuviksbarn...” en färgsprakande utställning med massor av dräkter, bilder och rekvisita.

Furuviksbarnen uppträder inte längre i Furuviks Teatercirkus men  ”Furuviksbarnsandan” består. Alla som vill återuppleva somrarna i Furuvik, som Furuviksbarn eller som publik, kom till Gävle i sommar. Länsmuséet producerar tillsammans med Furuviksbarnens Veteran-förening en utställning om de underbara åren i Furuviksparken då Furuviksbarnen var ett välkänt begrepp i hela Sverige.

Vernissage sker den 12 maj kl. 14.00 på Länsmuseet i Gävle. Utställningen pågår hela sommaren till i slutet av juli. Vi har valt att kalla den ”Man har väl varit Furuviks-barn...”. En bok med samma namn kom ut lagom till julen 2011. Om Du inte redan har boken kan Du köpa den via Veteranföreningens hemsida  - Furuviksveteranerna.com - eller på Länsmuseet i Gävle.

Furuviksbarnens Veteranförening/Jill Lindström ordf.

Furuviksbarnen             (Länk från Gavledraget)

------------------------------------------

 

Välkommen till Invigning

 

Lördag 12 maj kl 14

Kom och möt gamla och nya Furuviksbarn och var beredd på en del överraskningar.

 

Man har väl varit Furuviksbarn…

 

Furuviksbarnen var en institution i Gävles kultur- och nöjesliv under nästan 75 år. De turnerade även på andra platser i Sverige och uppträdde under sin storhetstid regelbundet i Stockholm och Göteborg och vid några tillfällen även i Köpenhamn.

 Foto: Henric Lindsten

Att vara Furuviksbarn var ett sätt att leva för många barn och unga från 1936 till 2011. En skola för livet där man fick lära sig cirkuskonster, att sjunga och uppträda – men även självkänsla, respekt, kamratskap och att passa tider.

 

Länsmuseet Gävleborg vill tillsammans med Furuviksbarnens Veteranförening uppmärksamma den glädje och det kamratskap som de unga artisterna upplevde och som de gav till sin publik. En utställning med foton, berättelser, affischer, filmer, minnen, skratt och tårar.

Utställningsperiod: 12 maj – 29 juli 2012

Plats: Länsmuseet Gävleborg, Södra Strandgatan 20 Gävle

 

LÄNSMUSEET GÄVLEBORG

www.lansmuseetgavleborg.se 

Öppet: Ti, to, fr 10–16. On 10–20. Lö, sö 12–16. Fri entré.

Tel: 026-65 56 00 E-post: lansmuseetgavleborg@xlm.se
Museet: Södra Strandgatan 20, Gävle 
Fogden: Styrmansgatan 4, Gävle 

Postadress: Box 746, 801 28 Gävle