Website counter

Tillbaka

Inga Furuviksbarn i sommar

Furuvik Efter 73 år i följd med Furuviksbarnen blir det inga föreställningar i sommar.

Det bekräftar Furuviksbarnens konstnärliga ledare Camilla Lenström. Hon ska vara barnledig i sommar men vill i övrigt inte ge några kommentarer.

GD lyckades i går inte att nå Furuviksparkens VD Tom Widorson som fattat beslutet att det inte blir några Furuviksbarn i sommar.

Furuviksbarnen har funnits sedan 1936 då barn och unga för första gången fick tillbringa sommaren med att träna på ­cirkuskonster för att sedan uppträda inför publik. På senare år har före­ställningarna kommit att också innehålla mer inslag av sång, dans och ­teater.

Senaste kommentarerna: 2010-02-11

Skrivet 6 feb 2010 17:51 Undrande (Ej registrerad)

Kanske Furuvik inte vill släppa ansvaret till någon annan än den konstnärliga ledaren;-)

Citera

Anmäl

Skrivet 7 feb 2010 07:11 Lisse-Lotte Danielson (Ej registrerad)

Jag blir oerhört glad när jag ser dessa spontana reaktioner.

Det är oerhört sorgligt när denna fina tradition plötsligt skall upphöra, att vi inte mer får se dessa härliga och duktiga ungdomar ....

FURUVIKSPARKEN BLIR ALDRIG MER DENSAMMA.....!

http://www.furuviksveteranerna.com/

Lotta - Webbmaster

Citera

Anmäl

Skrivet 8 feb 2010 18:10 AP (Ej registrerad)

Helt ofattbart! Kan parkens ledning inte göra annat än felinvesteringar och missar? Furuviksbarnen är ju halva grejen med Furuvik.

Citera

Anmäl

Skrivet 8 feb 2010 22:05 Lillan (Ej registrerad)

Det är med sorg vi alla Furuviksbarn tar del av artikeln ovan. Vi har alla växt upp i Furuviksparken, lärt oss att ta hand om oss själva och varandra. Vi har haft roligt och vi har glatt en mång-tusenhövdad publik inte bara hemma i Furuvik utan runt om i hela Sverige. Detta med Furuviksbarnen och Ungdoms-cirkusen. Furuviksparkens innersta själ är rejält sarjad i kanten när inte Furuviksbarnen finns kvar. En 73-års tradition håller på att gå i graven.... Är detta sista spiken i kistan?

Lillan, Furuviksbarn 1949-1959

Citera

Anmäl

Skrivet 9 feb 2010 11:38 David Hammarberg (Ej registrerad)

Traditionen måste leva vidare. Jag tycker att det har varit på känn att Furuvuiks berömda ungdomscirkus ska läggas ner.Det har inte satsat tillräckligt på dem & jag tycker inte att de fått eller tagit chansen att visa framfötterna så mycket i parken eller utanför parkens gränser. Jag var furuviksbarn i 6 år och har både varit med på resor och hört om uppträdanden runt om i hela Sverige och Europa. Furuviksbarnen är ju något jätte stort som de flesta känner till. Jag jobbar nu som artist och det finns ingen som sagt att de inte hört talas om cirkusen och den vackra byggnaden i furuvik. Jag vill se mer hopp; använd byggnaden, utnyttja möjligheterna, gör reklam och brakande storslagen show både i parken och på andra evenemang i Gävle och Sverige. Att vara med i furuviksbarnens ungdomscirkus är bäsa jag gjort i hela mitt liv, det var där jag upptäckte vem jag var och vem jag vill bli. Min dröm är att en dag stå där som ledare, ha cirkusbarnen och göra dem till artister, förstör inte nu.

Citera

Anmäl

Skrivet 9 feb 2010 12:38 sofia jäfvert (Ej registrerad)

Jag var med i furuviksbarnen i fem år och dessa fem år var de bästa i mitt liv.
Jag förstår verkligen inte resonenmanget att lägga ner en sådan långvarig och fin tradition och miljö för undomar. Mina somrar i furuvik var deifitift de mest lärdomsfulla och mest idylliska jag har haft. Även min mamma moster och MORFAR har varit med i furuvikbarnen när som var små. Jag vet även att furuviks barn och ungdomscirkus har hjälpt många barn och ungdomar som har haft det svårt i livet att få en ny chans och visa att dom behövs. Att känna att man behövs och fyller en viktig funktion kan vara livsnödvändigt för många.
Jag blir uppriktigt irriterad, denna frihet och trygghet ska inte berövas från någon.

Citera

Anmäl

Skrivet 9 feb 2010 15:17 Yvonne (Ej registrerad)

Jag är dotter till Gösta Nygren och det är med sorg jag ser furuviksbarnen gå i graven. Det trodde jag aldrig Tom skulle göra!På den tiden detta började fick de barn som var med sol, salta bad, mat 3 ggr om dagen och Kamratskap i leken. Det var många som bodde i små trånga lägenheter,,
och fick vara i Furuvik under skolloven
Det är många furuviksbarn som berättat för mig vad detta har betytt för dem i deras yrken och livsstil.

Tragiskt!

Citera

Anmäl

Skrivet 9 feb 2010 18:37 Ett furuviksbarn (Ej registrerad)

Jag tycker att det är supertråkigt att dom lägger ner Furuviksbarnen iår. Vi Furuviksbarn har ju så kul tillsammans på sommaren och vi gör publiken så glada. Det var ju det iår vi såg fram emot att få träffa alla igen, uppträda och ha det kul i Furuviksparken. Men nu kan vi inte göra det.

"Jag skulle vilja lära mig cykla på ett hjul
för det tycker jag skulle vara kul
Lära mig hjula, volta bli en stor aktobat
innan sommaren skulle ta fart
Men iår funkar inte detta
för iår kan jag inte jobba i Furuviks sommarhetta
Iår skulle jag få uppträda för sista gången
för sommar säsongen
Men som sagt händer ej detta
för iår kan ingen av Furuviksbarnen jobba i Furuviks sommarhetta."

En dikt skriven av mig när jag fick reda på att det blev inge Furuviksbarn iår.

Citera

Anmäl

Skrivet 9 feb 2010 21:53 Birgitta f.Öhman (Ej registrerad)

Nej nej nej...det FÅR inte ske...Allt gott som Furuviksbarnen fått genom att vara ett Furuviksbarn och allt gott som ALLA besökare till Furuviksparken har fått från Furuviksbarnen måste få fortsätta på NÅGOT sätt...men hur??? Vi MÅSTE agera.. Låt oss fundera och diskutera ....Själv är jag djupt tacksam över att ha fått tillbringa min barndom i parken - som ett FURUVIKSBARN...

Citera

 

Något sånt här får bara inte hända. Hur tänker man då man tar bort något som är så viktigt för parken, förstår man ens vilken betydelsse cirkusbarnen har för parken och för kommunen? I alla mina 50 år har Furuviksbarnen funnits och jag hoppas att de även kommer att tjäna parken även i år. Att Tom Widorson inte ens vågar kommentera det som hänt tycker jag verkar konstigt. Ge inte upp alla ni som vill att furuviksbarnen även detta år ska förnöja parkens gäster, så som de har gjort i snart 75 år. Skäms Furuviksparken som tar ett sådant beslut! Ett tips till GD vore att få ett svar från Furuviksparken.

Citera

 

Skrivet 10 feb 2010 15:54 Furuvik forever..............NOT (Ej registrerad)

Furuviksbarn, ställ inte upp (som ni alltid gör) när den Konstnärlige ledaren ringer och vill ha Er hjälp till andra aktiviteter i Furuviks regi.

Skrivet 10 feb 2010 16:05 Dåligt av furuviksparken (Ej registrerad)

Jag tycker att Furuviksparken och Tom Widorson gör bort sig själva då de inte har furuviksbarnen detta år. De verkar inte förstå vilken reklam cirkusbarnen gör för parken och för kommunen. En konstnärlig ledare som tillåter detta verkar inte vara mån om att bevara den tradition som finns i furuviksbarnen. Dålig reklam för parken och detta kommer att även leda till dålig reklam för gävle kommun. Vad säger ni gävlebor, vill ni ha kvar furuviksbarnen, ska traditionen få leva vidare?

Skrivet 10 feb 2010 16:54 Webbmaster (Ej registrerad)

Denna fina kultur med Furuviksbarnen från 1936 som har gjort såväl Furuviksparken som Gävle så uppmärksammade genom åren!

Se t ex 1942 då Kungahuset besökte dem på Barnens dag i Stockholm!

Även Kungahuset i Danmark tog emot dem.

Det är väl en tradition som verkligen bör uppmärksammas av kommunen på något sätt?

 

Skrivet 10 feb 2010 19:13 Tradition ska bevaras! (Ej registrerad)

Varför hörs inga röster från Gävle kommun. De måste väl ha något att säga till om i den här frågan. Kanske finns det inget intresse längre att ha Gävle som cirkusstad och bevara den fina tradition som finns i Furuviksparken? Har veteranerna blivit kontaktade om att överta årets föreställning? Vaska fram gamla nummer och gör en föreställning i sommar som kan glädja gävleborna och andra turister som kommer.Svälj din stolthet Tom och återinsätt furuviksbarnen även detta år!

Citera

Skrivet 10 feb 2010 21:14 Även Radion (Ej registrerad)

Även P4 Radio Gävleborg har uppmärksammat Furuviksbarnen och Furuviskveteranerna under minst ett par gånger. Senast gick en serie i somras år 2009.
Lyssna på programmen:
http://www.furuviksveteranerna.com/Radio_Gavleborg_2009.htm
 

Skrivet 11 feb 2010 10:51 Sörjer (Ej registrerad)

Tack snälla Hasse för din insändare i Gefle Dagblad. Ni som inte har sett den kan kolla på länken nedan:

http://gd.se/insandare/1.1800182

 

SKICKA IN FLER KOMMENTARER!!!

berätta hur ni känner det, skriv på Facebook eller någonting liknande ....

 

Klicka på länken nedan, bläddra till slutet

Klicka på Kommentera och SKRIV ...

 

låt oss göra en liten FOLKSTORM .....

http://gd.se/nyheter/gavle/1.1788326

-----------------------------
 

Webbmaster: Lotta tummenopp lisse-lotte@danielson.be

Gå till Veteranföreningens Startsida

Senast uppdaterad:  2010-02-11

Tillbaka  Viktiga meddelanden. Website counter