Se foton från årsmötet 17/4 2010 kl. 15:00.

FURUVIKSBARNENS VETERANFÖRENING

V E R K S A M H ET S B E R Ä T T E L S E

1/1 – 31/12 2009

Styrelsen för Furuviksbarnens Veteranförening får härmed avge följande verksamhetsberättelse:

 

Styrelsens sammansättning

 

Jill Lindström                                         Ordförande

Elizabeth Hägglund                                 Kassör

Gun-Britt Hedblom                                 Sekreterare

 

Ingegerd Nyberg                                     Ledamot

Ralf Sahlström                                        Ledamot

 

Kerstin Wiberg                                       Revisor

Tommy Andersson                                 Revisor

Yvonne Boussard-Andersson                   Revisorsuppleant

Elisabeth Westerman                               Revisorsuppleant

 

Britt-Marie Axensköld                             Valberedning

Marlene Christofersson                           Valberedning

 

Styrelsen har under tiden som verksamhetsåret omfattar haft 5 protokollförda möten.

 

Föreningen hade vid verksamhetsårets utgång 105 medlemmar varav 6 är hedersledamöter. 74  st hade utnyttjat möjligheten att köpa säsongkort till subventionerat pris.

 

 

Ekonomi

Resultat- och balansräkning redovisas separat. Styrelsen föreslår att resultatet överförs till ny räkning.

 

Aktiviteter

Årsmötet hölls den 28/3 2009 i kvarterslokalen på Övre Åkargatan 56 i Gävle. Efter sedvanliga mötesförhandlingar bjöds medlemmarna (14 st) på kaffe, the och smörgås. Årsmötet fastställde antalet styrelseledamöter detta år till 4 st + ordförande. Tyvärr hade valberedningen inte lyckats hitta några villiga kandidater till suppleantplatserna varför vi inte kunde välja några sådana.

 

Den 23/5 fanns representanter från styrelsen utanför entrén i Furuvik för att sälja säsongskort till våra medlemmar.

 

Furuviksbarnens gen.rep. 2009 hölls den 17/6. Årets föreställning hette ”Djungelliv”. Premiären ägde rum på midsommarafton den 19/6.

 

Under juli och augusti på tisdagar och torsdagar sände radions P4 ett program (totalt 11 st) om Furuviksbarnen på 40-50-talen. Ett antal veteraner medverkade i programmet.

 

Tisdagen den 21 juli inbjöd föreningen Gävletidningarna till presskonferens angående föreningens 25-års jubileum. Båda tidningarna hörsammade inbjudan som resulterade i bilder och reportage i både Arbetarbladet och Gefle Dagblad.

 

Den 25/7 firades Veteranföreningens 25-års jubileum. Vi började med att träffas ute på Stora Furuskär för att ha den sedvanliga minnesstunden. Bertil ”Börda” S höll även detta år ett finstämt och tänkvärt tal och efter detta sjöng vi alla ”Härlig är jorden”. En blomma lades ner vid korset och en tyst minut hölls för alla nära och kära som inte finns med oss idag.  Annica Öhman berättade mycket rörande om vad Furuvik och Furuviksbarnen har betytt för henne i livet. Efteråt packade vi upp vårt medhavda fika vid grillplatsen och lät oss väl smaka.

 

Furuviksbarnens föreställning var nästa anhalt för oss. Furuviksbarnens framträdande uppskattades mycket av veteranerna men nog var vi lite avundsjuka över att vi inte hade möjlighet att delta i föreställningen.  Eje B och Birgitta B tackade Furuviksbarnen med väl valda ord. Många tårar fälldes på såväl publikplats som i manegen Efter föreställningen kom en överraskning. Kajan, Furuviksveteran och välkänd cirkusartist världen över, framförde en underbar föreställning med sina marionettdockor.

 

Efter Kajans föreställning blev det en kort paus för att grillen för eftermiddagens fest. Tommy A hade gjort en tipstolva med frågor om Furuvik och Furuviksbarnen som deltagarna fick roa sig med under tiden. Äntligen blev grillen varm och medan vi grillade vår mat började Birgitta B dela ut priser för tipsrundan. Maten smakade mycket bra och vi hade turen med oss så att det inte började regna förrän vi hade grillat färdigt. Vi fick flytta in i Cirkus för att äta och fortsätta att prata. Lotter såldes och vinstutdelningen tog lång tid. Birgitta B hade på något underligt sätt fått ihop ett stort antal vinster. Annika Ö hade med sig massor av bilder som vi hade möjlighet att titta på, vilket uppskattades.

 

Vi ber att få tacka alla som på ett eller annat sätt bidrog till den underbara dagen i Furuvik. Ett varmt tack till personalen i Furuviksparken som på ett fantastiskt sätt ställde upp och hjälpte oss. Vi uppskattar er väldigt mycket!

 

Den 10/8 hade veckotidningen Allers begärt att få träffa några veteraner för att skriva en artikel om ”gamla Furuviksbarn” i tidningen under hösten. 5 medlemmar träffades då hemma hos vår webbmaster Lotta. Journalisten som skrev reportaget berättade att han som 10-12-åring tillsammans med sina föräldrar hade cyklat från Söderhamn till Furuvik bara för att få se Furuviksbarnen.

 

Den 30/8 visade Furuviksbarnen sin föreställning för sista gången denna sommar.

 

Veteranföreningen gav samtliga Furuviksbarn ett presentkort på en biobiljett och bjöd som vanligt på saft, kaffe och tårta efteråt. Föreningen bjöd även Furuviksbarnen på en föreställning med Tobias Chillij show vilken verkligen gick hem hos barnen. De hade även möjlighet att prata och fråga honom om hans erfarenheter efter föreställningen. Även Furuviksbarnen visade att de klarar av att själva få ihop och träna fram en föreställning. Den uppskattades mycket av publiken som mest bestod av föräldrar, far-och morföräldrar, släktingar, vänner och veteraner. Tack alla duktiga barn, vi uppskattar er mycket!

 

Vi har som vanligt haft sammanträden med Furuviksparkens VD Tom Widorson för att utbyta tankar och informera om vad vi håller på med.

 

Slutord

 

Verksamhetsåret 2009 har gått till ända och år 2011 fyller Furuviksbarnen 75 år vilket vi vill fira på något sätt. Vi får återkomma om detta.

 

Ett stort tack till alla som har deltagit i våra aktiviteter och alla som skrivit på vår hemsida. Vi ser gärna fler insändare där. Berätta era minnen under Minnenas loge så alla får uppleva hur just Du hade det i Furuvik! Även de nya Furuviksbarnen vill gärna veta vad vi veteraner hade för oss på vår tid.

 

Många kramar till vår webbmaster Lotta och medhjälparen Lillan som ser till att vi har möjlighet att få Furuviksbarnens historia på pränt. Tack även till Furuviksparken med hela dess personal som stöttat oss under sommaren 2009.

 

 ...................................................     .......................................................     ...............................................

Jill Lindström                                   Elizabeth Hägglund                             Gun-Britt Hedblom

 

 ..................................................     .......................................................

Ingegerd Nyberg                             Ralf Sahlström

 

Foton från Årsmötet.

 

  Panelen.

 

Ordförande Jill     Kassör Lillan

 

      

 

 

 

       

 

 

----------------------------

Webbmaster: Lotta tummenopp lisse-lotte@danielson.be

Gå till Veteranföreningens Startsida

Senast uppdaterad:  2010-04-27

Tillbaka