Furuviksveteranernas hemsida (i nuvarande form) fyller nog ett år nu i faggorna. 

Exakt startdatum har vi inte, vet bara att i augusti började det hela gå i raketfart, med Lillan som förste scannare och Lotta som nybliven webbmaster. Lillan startade upp med att ”slakta” sitt eget album till Lottas förtvivlan ”Har du några kort där Du inte är med, folk kan ju tro att vi utgör föreningen för inbördes beundran?  "Men vad gör man, mitt album speglar ju naturligtvis min tid i och som Furuviksbarn”, tyckte Lillan. "Om jag börjar så kommer säkert fler att upptäcka att ALLA får vara med och bidra till att göra hemsidan".

 ”Andra måste ju ha album och bilder , vi får ringa runt……" . Lotta hade fullt sjå att lägga upp olika avdelningar för olika spel, först i alfabetisk ordning och sen på Jills förslag även i årtalsserier. Lillan började ringa runt och fråga om album och fick svar…….

Nu har det gått ca ett år och vi hade inte i vår vildaste fantasi kunna  ana vart det barkade hän……  men  - ”barkade” gjorde det, så att både scannern och mailen studsade…  och - vilket otroligt fint material vi har nu, vilka underbara människor vi haft kontakt med, vilket förtroende vi upplevt när vi fått låna in Furuviksbarns dyraste klenoder att scanna.

Om vår tid som Furuviksbarn var stort, så upplever vi, Lillan och Lotta,  en andra underbar Furuvikstid i vuxen ålder med ca 50 års distans. Den vill vi naturligtvis förmedla till alla Furuviksbarn.

Vi vill verkligen tacka Alla, ingen nämnd och ingen glömd som med glädje delat med sig av sina skatter och därmed gjort vår hemsida till den kulturskatt och guldgruva vi upplever att den är idag. NI ÄR HELT UNDERBARA. Ett extra litet tack också till våra ”rara pekpinnar” som så snällt det går, talar om för oss när vi strular till det, vilket händer titt som tätt. Vi har fasligt många mappar att hålla reda på ..

Låt oss fortsätta på samma spår, samla in mer material för att visa världen att Furuvik och Furuviksbarnen med Ungdomscirkus och Gossorkester var och är något stort och enormt värdefullt.

2009-08-12

Lillan och Lotta.

------------------------------------------------------------.

 Webbmaster: Lotta tummenopp lisse-lotte@danielson.be

Gå till Veteranföreningens Startsida

Senast uppdaterad:  2009-08-23

Tillbaka