vår tidigare ordförande Jill har ordet!

Senaste nytt 14-06-12

 

Hej alla Furuviksveteraner – gamla som unga

 

Sommaren är här igen, fast värmen bara orkar hålla i sig några få dagar i taget. Men det blir väl bättre, det är ju snart Midsommar!

 

Nu har styrelsen uppfyllt de uppdrag som Årsmötet, som hölls i mars 2011, gav till styrelsen.

Vår bok ”Man har väl varit Furuviksbarn...!”, skriven av Tetha Åhs släpptes den 14 december 2011 på Gävle Slott med medverkan av vår Landshövding Barbro Holmberg och den 12 maj 2012 öppnades utställningen med samma namn på Länsmuseet i Gävle. (Bilder finns att se under ”Sök i Arkiv” och sedan 2012) Båda dessa begivenheter samlade många deltagare, både Furuviksveteraner och övriga Gävlebor. Utställningen inleddes med ”Majgreven rider sommar i by” med Yvonne Nygren som Majgreve med gullvivekrans kring sin vita hatt som sig bör, men i stället för att rida anlände hon ståndsmässigt i en underbar gammal ”kärra” som drogs av en mycket stolt häst och med kusk och medhjälpare på kuskbocken. Ekipaget mottogs utanför museet av intendent Ann Nilsén som även läste den välkomsthälsning som förr i tiden lästes av allas vår Farbror Gösta Nygren. Yvonne tackade som sig bör för hälsningen och förklarade att ”Nu har Majgreven ridit sommar i by”. Utställningen kommer att finnas kvar till den 2 september så än finns det gott om tid kvar att gå till museet och se den. Du kan även köpa vår bok på museet om du inte redan har gjort det. Representanter ur styrelsen kommer att finnas på utställningen under sommaren de dagar man har visningar av museets utställningar.

 

Dessutom har Stig Gavlén kommit ut med sin bok ”Furuviksbarnens Historiebok” som släpptes den 5 maj 2012 i Wasaskolans Aula. Även där kunde man träffa många Furuviksveteraner och även andra Gävlebor.

 

Furuviksbarnen är borta men Furuviksandan lever kvar och får inte glömmas bort. Veteranföreningen fortsätter att kämpa på och vår hemsida kommer att finnas kvar.

Det vore roligt om fler av er Veteraner ville bidraga med alster till hemsidan eller till vår egen tidning Elefanten!

 

Föreningen kommer att hålla ”Minnenas Loge” öppen alla söndagar i juli månad mellan kl. 12.00 till 15.00. Kom gärna dit och drick en kopp kaffe med oss. Utemöbler finns.

 

Lördagen den 21 juli kl. 13.00 kommer vi att arrangera en Veteranträff ute på Lilla Furuskär. Som vanligt kommer vi att ha en minnesstund ute vid korset för att sedan samlas vid grillplatsen och äta vår medhavda matsäck. Du tar själv med dig vad du vill äta och dricka. Hoppas vi får se många av våra medlemmar där då. Vi kan berätta att Mikael Wiehe kommer att framträda på Stora Scenen på kvällen.

 

Hoppas att vi kommer att träffas ute i Furuvik under sommaren, parken är lika ljuvlig som den alltid har varit. Och tänk på alla minnen som strömmar emot oss när vi går på de gamla invanda vägarna där ute.

 

Kram till alla från Jill

------

Klicka på länken här och bläddra ned  till ”NÄSTAN” ALLT OM FURUVIKSBARNEN SOM NU ÄR ”KULT  för att se alla tidningsartiklar, TV-inspelningar, YouTube-klipp etc    som gäller Furuviksveteranerna  denna vår och sommar (och berättar om oss som tidigare var FURUVIKSBARN). .....-./Lotta Webbmaster.

----------------------------------------------

 

Senaste nytt 11-12-06

Hej igen alla ”gamla” Furuviksbarn!

Nu kan vi lägga ännu en sommarsäsong till historien. Det nya Furuvik har visat upp sig från sin allra bästa sida. Nöjesfältet är ombyggt och fått nya attraktioner. Stora scenen är uppfräschad och fin och vi har haft det stora nöjet att åter igen få se stora stjärnor uppträda där. Dock har de små stora stjärnorna lyst med sin frånvaro, nämligen Furuviksbarnen. Cirkusen ligger tom och tyst och det kniper till i hjärtat när man går förbi, men i sin fantasi kan man höra fanfarer och applåder och glada rop där ifrån. Furuviksbarnen kan man fortfarande träffa på i parken men numera finns de i lotteristånden. Det är alltid roligt att träffa dem – vi har ju samma minnen och samma kärlek till Furuvik.

Hela hösten har vi varit fullt upptagna med produktionen av  Furuviksbarnens Veteranförenings bok om Furuviksbarnen genom 75 år. Bokens namn är ”Man har väl varit Furuviksbarn...”. Det är en bok med massor av färg, bilder, minnen, litet historik, intervjuer med Furuviksbarn från olika årgångar, lite pressklipp samt mycket annat. Journalisten Tetha Åhs har skrivit, sammanställt, intervjuat och förmedlat tankar och minnen på ett sätt som bara hon kan.

Vill Du vara med och sponsra boken kan Du sätta in valfri summa på Furuviksbarnens Veteranförenings plusgirokonto 30 79 78-7 och skriva ”Bidrag till Boken” på talongen.

Se Bodil Juggas fina recension från Arbetarbladet.

Årets julklapp

Onsdagen den 14 december kl. 10.00-12.00 kommer vi att ha ett ”release-party” på Slottet i Gävle och vår Landshövding kommer att delta. Vi bjuder på glögg och något att tugga på. Kanske kan vi även bjuda på någon överraskning. Naturligtvis finns då även möjlighet att köpa boken till ett pris av 200 kr. Den är fint inbunden med 156 sidor. Tänk att sjunka ner i älskningsfåtöljen på juldagen och läsa och minnas. PASSA ÄVEN PÅ OCH KÖP DEN SOM JULKLAPP TILL BARN OCH BARNBARN och alla i er omgivning.

Du som inte har möjlighet att komma och handla boken personligt kan beställa den via vår hemsida eller per telefon till någon av styrelsens ledamöter. Om vi skall skicka boken med post måste vi tyvärr lägga på kostnaden för emballage och frakt med 60 kr.

 Furuviksparken har Julmarknad lördag-söndag 2-, 3- och 4-advent mellan klockan 14.00 och 18.00. Parken är smyckad med miljoner ljus och allt som hör advent till. Jag kan lova att det är underbart vackert där ute. Lördag-söndag vid 4:e advent kan Du även köpa vår bok i Furuviksparken.

Från styrelsen önskar vi alla En God Jul och Ett Gott Nytt år och jag hoppas att vi ses på Gävle Slott den 14 december kl. 10.00.

Jill

 ---------------------------------------

Några ord från en ledsen ordförande!

Gävle 2011-01-28 kl. 09.00

 

 

Efter en mycket hektisk gårdag med bl a många och långa telefonsamtal från press och Furuvikskamrater, läsning i vår gästbok samt besök på Radio Gävleborg sitter jag nu här och försöker att sammanfatta gårdagen och vad detta kommer att innebära. Det är svårt att förstå att Furuviksbarnen för alltid har gått i graven. Man vill bara ställa sig upp och skrika NEJ, NEJ, NEJ! Hjärtat gråter, man känner sig vilsen och maktlös och framför allt tänker man vad hade vi kunnat göra annorlunda? Det som har betytt så mycket och som har glatt både oss och vår stora publik är borta för alltid.

 

Vad kan vi göra då? Jo, vi kan fortsätta att hålla våra minnen levande och tänka på alla de år som vi har haft förmånen och glädjen att tillbringa i världens mysigaste park, FURUVIK. Låt inte det som nu skett fördunkla våra underbara minnen eller ta bort den glädje och stolthet vi känt över att få vara just FURUVIKSBARN. Visa att vi kanske tack vare dessa Furuviksår och den underbara Furuviksandan har fått styrka och kraft att klara av både mot och medgångar i livet. Vi fortsätter att hålla vår hemsida levande och därigenom berätta Furuviksbarnens historia som ingen utomstående kan göra på samma vis. Vi kämpar på.

 

Vi skall ha styrelsemöte i veckan som kommer och sedan kommer årsmötet i mars månad. Kallelse till årsmötet kommer att skickas ut snarast. Vi kommer även att sätta in kallelsen på hemsidan för att de som inte betalat sin medlemsavgift skall ha möjlighet att närvara, naturligtvis utan rösträtt. Där kommer vi att diskutera och besluta vad vi i fortsättningen skall göra med Veteranföreningen och kanske gråta litet tillsammans.

 

Kom ihåg att tillsammans är vi starka och att våra underbara minnen från Furuviksbarnen kan ingen och inget ta ifrån oss!

Jill

-------------------------------------------------------

Vill du bli medlem? Anmäl dig då till  elizabeth.hagglund@telia.com

--------------------------------------------------------------------------

Webbmaster: Lotta tummenopp lisse-lotte@danielson.be

Gå till Veteranföreningens Startsida 

Senast uppdaterad:  2012-06-15